În atenţia jucătorilor de CSGO! Avem „Marfă Proaspătăăăăă”… Neamuleeeee!… În finala etapei de Preliminarii, Nexus Gaming şi-a adus şi o echipă de „bibani” în competiţie! Jucătorii de la Bucharest Five s-au destrăbălat singuri pe harta de joc, Unespected CSGO s-a distrat pe seama adversarilor, iar de marţi… 21 mai 2019, intrăm în Etapa a 2-a a Concursului naţional de CSGO – „ULTIMATE HEADSHOT”!

În atenţia jucătorilor de CSGO! Avem „Marfă Proaspătăăăăă”… Neamuleeeee!… În finala etapei de Preliminarii, Nexus Gaming şi-a adus şi o echipă de „bibani” în competiţie! Jucătorii de la Bucharest Five s-au destrăbălat singuri pe harta de joc, Unespected CSGO s-a distrat pe seama adversarilor, iar de marţi… 21 mai 2019, intrăm în Etapa a 2-a a Concursului naţional de CSGO – „ULTIMATE HEADSHOT”!

392 views
1

Bine v-am regăsit, stimaţi privitori pasionaţi şi jucători de CSGO!

             În sfârşit, suntem la o zi distanţă de debutul Etapei a 2-a, a acestui concurs naţional de CSGO, pe echipe – 5 vs 5 – intitulat „Ultimate Headshot”! Etapă care, pentru 9 (nouă) dintre echipele pierzătoare în etapa de Preliminarii, şi care, după extragerile de sâmbătă noaptea, au avut şansa să reintre în concurs, poate fi numită şi Etapa ”A 2-a şansă”!
            Dar, înainte de a continua cu ceea ce ne aşteaptă în această săptămână, fac o paranteză pentru a scrie câteva rânduri despre finalul etapei de Preliminarii, căci sâmbătă seara, în ultima zi a etapei, am avut parte de o surpriză!

            Nexus Gaming şi-a adus şi o echipă de „bibani” în competiţie! Se pare că din toamnă, Nexus îşi va selecta jucătorii şi de prin grădiniţele din Capitală!!!

            Mai precis… jucătorii echipei Knockout, numele sub care echipa se înregistrase în concurs, ne-au anunţat oficial că au fost preluaţi de către Nexus Gaming, care i-a luat sub aripa lor ocrotitoare, astfel că în concurs se vor numi… tot Nexus! Măi să fie!
            Iniţial, ca să fiu sincer, mi-a trecut prin cap că clubul Nexus se ocupă de „lucruri slabe”, cum spune o vorbă în Ardeal, şi şi-au introdus „pe uşa din dos”, şi a doua echipă în concurs, doar ca să-şi mărească şansele la premiere. Mi-am scos însă din minte orice bănuială, căci în fond şi la urma urmei, Nexus era oricum printre favoritele la câştigarea concursului, iar în Regulamentul de concurs nu specificasem dacă un club, asociaţie sau orice altă entitate juridică avea sau nu voie să se prezinte în concurs, cu 1 sau 10 echipe de CSGO! Prin urmare, Nexus ca dealtfel oricare alt club de gaming, putea participa cu câte echipe deţinea în portofoliu!
            Probabil de emoţie că au fost adoptaţi de către clubul Nexus, „bibanii” sau juniorii sau spuneţi-le cum vreţi, că doar acestea sunt poreclele noilor veniţi în orice grup social,  armată sau club sportiv – de la fosta echipă Knockout, au şi uitat cu desăvârşire sub ce nume urmau să joace în competiţie, astfel că am fost nevoit să întrerup meciul de debut al „bibanilor”, cerându-le să îşi schimbe numele care apăruse pe ecranele twitch-ului lui Andrei „swaMp”, şi care era al echipei Nexus Gaming.
            După minute de explicaţii şi intervenţia lui Octav Creţu, care a lăsat să se înţeleagă că el este managerului ambelor echipe, juniorii au putut continua competiţia, sub denumirea de Nexus Academy!
            Că staff-ul de la Nexus Gaming a făcut o achiziţie bună sau nu, doar viitorul o poate demonstra, însă în meciul jucat contra echipei Pride Esports, „bibanii” de la Nexus Academy au învins cu scorul de 16 – 3, ceea ce, să recunoaştem, este un început promiţător!
            În „cazul Nexus”, personal am punctat doar 1 singur aspect, care mi s-a părut important; să nu cumva să prind vreun jucător de la echipa de seniori jucând la echipa de juniori şi invers! Nu de alta dar în acest concurs, vroiam să văd echipe cu jucători stabili şi meciuri jucate la nivel de… „aere de profesionisti”!
            Mă mai întrebam doar, oare ce se va întâmpla dacă în semifinale sau în finală, seniorii de la Nexus Gaming vor ajunge să joace cu „bibanii” de la Nexus Academy? Oare s-ar face blat, ca „bibanii” să prindă curaj şi pentru a creşte prestigiul clubului, despre care apoi, s-ar putea spune că deţine în portofoliu, 2 echipe profesioniste, sau bătrânii de la Nexus Gaming îi vor bate pe „bibani”, de le vor merge fulgii, asta ca să le arate care le este locul în cadrul clubului?
            Rămânea de văzut…

Jucătorii de la Bucharest Five s-au destrăbălat singuri pe harta de joc, împuşcându-se între ei, căci adversarul exista… dar lipsea cu desăvârşire!  

             Cel mai bun meci, de departe, al serii de sâmbătă, a fost cel purtat de către echipa Bucharest Five! Şi asta pentru că cei 5 bucureşteni, ajunseseră să se împuşte singuri, între ei, în lipsa jucătorilor echipei Invento, care existau undeva, pe hartă însă… lipseau din joc, cu desăvârşire! Şi atunci când câştigi cu 16 – 0 competiţia, e limpede că poţi afirma că ai jucat singur pe toată harta de joc, nu am dreptate? Aşa s-a întâmplat şi cu Bucharest Five care, de plictiseală, dacă tot nu aveau pe cine mai mătrăşi – a se citi, împrăştiat de maţe, împroşcat cu gloanţe, etc – au început să-şi dea la gioale, când prezentatorul meciului, Andrei „swaMp”, nu era pe fază!
            Mi-am promis că voi sta cu ochii pe Bucharest Five, ca pe butelie, căci băieţii erau interesanţi! Jucau după strategii bine gândite şi se acopereau unii pe alţii, precum nişte jucători profesionişti. Presimţeam că în etapele viitoare urma să mai aud de numele lor!

             Unespected CSGO i-a spulberat cu 16 – 3 pe jucătorii echipei EF, însă despre echipa câştigătoare mă voi ocupa cu ocazia altui viitor meci, căci acum mă grăbesc să vă vorbesc despre poziţionarea in organigrama concursului, a echipelor!

             Dacă urmăriţi brecket-ul concursului, (habar n-am de ce se cheamă aşa, dar dacă aşa-i spun unii, aşa-i spun şi eu!) afişat la adresa aceasta… link https://challonge.com/ultimateheadshot veţi putea constata, la o privire ceva mai atentă, că din grupele de deasupra, cu finalitate în semifinale şi finală, fac parte cel puţin 3 echipe  cu pretenţii de profesionişti, şi mă refer la Read Fire Esports, la Doxa Esports şi la Nexus Academy, în vreme ce din grupele de jos, iese în evidenţă doar celebra echipă Nexus Gaming, care are drumul lin, precum al păsării cerului. De ce spun asta? E simplu…

            Grupele din care face parte şi echipa Nexus Gaming, sunt alcătuite doar din echipele “recuperate” din rândul echipelor pierzante deja ale acestui concurs, în vreme ce dincolo de linie, adică deasupra, sunt echipele care deja au câte o victorie la activ. Iar din toate aceste echipe, cu tentă de profesionişti, doar 2 se vor califica în semifinale şi finală, în vreme ce repet, Dzeu a făcut în aşa fel încât echipa Nexus Gaming, să nu aibă nici un adversar serios.

            Prin urmare, concluziile care ies în evidenţă sunt următoarele:
            1)-Nexus va ajunge cu siguranţă între cele 4 echipe semifinaliste, în vreme ce dintre echipele cu pretenţii publice, adică ReadFire Esports, Doxa Esport şi Nexus Academy, doar 2 au şansa să ajungă în semifinale.
            Asta, bineânţeles, dacă nu ne va face vreo supriză plăcută, vreuna din restul echipelor “anonime”, descalificând echipele lovite de celebritate!
            2)-Există foarte mari şanse ca cea de a 4-a echipă câştigătoare în acest concurs, să fie una dintre echipele care iniţial, au fost descalificate şi reprimite în competiţie, această echipă călcând pe urmele lui Nexus Gaming!
            Prin urmare, prevăd că şi în etapa a 2-a a concursului, care va începe marti seara, de la orele 22,00… vom avea parte doar de meciuri interesante!
 Rămâne numa de văzut!

Avulon.ro
Julien Tănase
“Homer”